« Назад

Пълнено пиле с наденички и праз

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Пълнено пиле с наденички и праз
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min

Измиваме добре пилето и го намазваме с масло и червен пипер отвътре и отвън. В тиган задушаваме нарязаните на ситно наденички и праз лук в загрятото маслиново масло, след което прибавяме 2 скилидки накълцан чесън, 30 g масло и около 100 ml бульон. Когато течността поизври, добавяме стрък пресен джоджен и отстраняваме от котлона. Прецеждаме добре сместа от мазнината.
С готовата плънка пълним пилето, поставяме го в тава и около него нареждаме нарязаните на едро картофи, моркови и лук. В тавата доливаме останалия бульон и бирата, слагаме 50 g масло, останалия чесън и стрък джоджен. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем час и половина в загрята на 220°С фурна.
Когато е готово, изваждаме част от зеленчуците и малко сос от печенето и връщаме пилето във фурната за още 10 – 15 min без фолио, докато хване златиста коричка. Зеленчуците и соса от печенето пасираме в блендер. Слагаме готовата смес да ври на бавен огън и овкусяваме със сол и пипер. Добавяме останалото масло и сметаната, която предварително сме разбили на сняг. Разбъркваме и изчакваме да се редуцира.
Поднасяме пилето с плънката за гарнитура, полято обилно със соса.