« Назад

Пълнено пилешко филе с моцарела и спанак

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Пълнено пилешко филе с моцарела и спанак
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

С помощта на остър нож отделяме филетата на пилето. Правим дълбок прорез в средата на всяко, за да оформим джоб за плънката. Задушаваме спанака в 10 мл загрято маслиново масло за 2 – 3 min и го овкусяваме със сол и черен пипер. Пълним филетата със спанака и моцарелата, нарязана на тънки слайсове. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрято маслиново масло за около 2 – 3 min от всяка страна. След това ги допичаме за десетина минути в предварително загрята на 220°С фурна. След като ги извадим, ги връщаме отново на котлона, където разтопяваме 20 г масло, слагаме розмарина и обливаме филетата с мазнината, за да станат по-сочни и ароматни. 
Слагаме виното да заври и прибавяме настърганите ементал и горгонзола. След като се разтопят, добавяме 20 g масло, доливаме сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме соса леко да се сгъсти и го отстраняваме от котолона, след което го пасираме с миксер, за да придобие пухкава и гладка текстура.
Сваряваме картофите до готовност, прецеждаме ги от водата, прибавяме маслото и прясното мляко и ги намачкваме. Полученото пюре овкусяваме със сол.
Поднасяме пълненото филе върху канапе от картофено пюре и поливаме със соса.