« Назад

Пълнозърнест хляб с бананов крем с ядки

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пълнозърнест хляб с бананов крем с ядки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Запечи леко кашуто и лешниците в тиган без мазнина, като непрекъснато ги обръщаш. Изсипи ги в чиния. Запечи за кратко и филираните бадеми, като непрекъснато ги обръщаш, изсипи ги при останалите ядки и остави всичко да изстине. След това ги смели на едро заедно с фъстъчените ядки.

2. Обели бананите и ги намачкай до фина каша. Разбъркай ги с изварата и заквасената сметана и подслади с меда. Добави и разбъркай ядките, като оставиш 2 с.л. от тях настрана. Намажи филиите хляб с получения крем и ги поръси с останалите смлени ядки.

 

Съвет: Най-добре е кремът от банани и извара да се приготви непосредствено преди сервиране, защото иначе повърхността му ще потъмнее.