Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кашу кашу | 25 g g | |
лешници лешник | 25 g g | |
филирани бадем филиран бадем | 10 g g | |
фъстъци
фъстъци (печени и осолени) | 25 g g | |
банани
банан (узрели) | 300 g g | |
извара
извара (80 g нискомаслена) | 80 g g | |
заквасена сметана заквасена сметана | 30 g g | |
мед мед | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
пълнозърнест хляб
пълнозърнест хляб (големи) | 4 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнозърнест хляб с бананов крем с ядки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запечи леко кашуто и лешниците в тиган без мазнина, като непрекъснато ги обръщаш. Изсипи ги в чиния. Запечи за кратко и филираните бадеми, като непрекъснато ги обръщаш, изсипи ги при останалите ядки и остави всичко да изстине. След това ги смели на едро заедно с фъстъчените ядки.
Обели бананите и ги намачкай до фина каша. Разбъркай ги с изварата и заквасената сметана и подслади с меда. Добави и разбъркай ядките, като оставиш 2 с.л. от тях настрана. Намажи филиите хляб с получения крем и ги поръси с останалите смлени ядки.
Съвет:
Най-добре е кремът от банани и извара да се приготви непосредствено преди сервиране, защото иначе повърхността му ще потъмнее.