« Назад

Пържен шаран върху патладжан с домати

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Пържен шаран върху патладжан с домати
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Режем патладжана на тънки шайби, осоляваме го и го измиваме, за да падне горчивината.

Почистваме шарана, режем го на котлети и го овалваме в царевично брашно, сол и пипер. Пържим рибата в нагорещеното олио или във фритюрник (хубаво е след това да сменим мазнината, ако използваме такъв).

Изпичаме доматите с лука, чесъна, сол, пипер и олио във фурна на 180° C за 30 min, след което пасираме и прецеждаме.

Овалваме патладжана в царевично брашно и го изпържваме.

При поднасяне правим кула от патладжана с доматен сос между всеки две парчета и завършваме с котлетите от шаран.