« Назад

Пържена риба със сусамена коричка и азиатска салата от краставици

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Пържена риба със сусамена коричка и азиатска салата от краставици
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Размрази рибните филета.

2. Обели лука и го нарежи на фини ивици. Обели краставиците и ги рендосай по дължина на тънки шайби. Смеси ги с лука.

3. Разбъркай заедно 1 с. л. соев сос и половината сок от лайм и ги остави настрана.

4. Почисти чушлето, отстрани семките и го накълцай. Разбъркай го с останалия соев сос, другата половина от сока от лайм, 2 с.л. рапично олио, захарта и солта и подправи. Добави краставиците, разбъркай и остави настрана.

5. Изсипи сусама в чиния. Измий и подсуши рибните филета и нарежи всяко от тях напречно на приблизително 4 ивици. Залей ги със сместа от соев сос и сок от лайм и ги потопи от едната страна в сусама, като притискаш леко.

6. Запържи рибата в останалото олио за ок. 3 min от всяка страна. Гарнирай със салатата. Ястието си подхожда с бял хляб или печени картофи.