« Назад

Пържена риба върху салата от леща

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Пържена риба върху салата от леща
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за накисване и размразяване

1. Остави за една нощ зелената леща покрита в студена вода, за да омекне.

 2. Размрази рибните филета в деня, в който ще готвиш. Излей водата от лещата и сипи прясна, така че да я покрие. Добави дафиновия лист и мащерката, кипни я и вари под капак 10 – 15 min до омекване.

3. Обели морковите и ги нарежи на ивици. Нарежи селърито на фини шайбички, а зеления лук – на колелца. Запържи за 3 min морковите в 1 – 2 с. л. сгорещено масло.

4. Добави целината и лука и задушавай още ок. 5 min. Подправи с оцета, солта, черния пипер и меда. Остави лещата да се отцеди, добави я и разбъркай.

5. Измий и подсуши рибата, овкуси я със солта и черния пипер и я изпържи до хрупкавост в останалото сгорещено масло. Пържи най-напред 4 min от страната с кожата. Обърни рибата и пържи още 4 – 6 min в зависимост от дебелината на филетата.

6. Обели крушите, отстрани им семките, нарежи ги на ситно и преди сервиране ги добави в салатата. Разпредели рибата отгоре.

 

Съвет: Ако не накиснеш предварително лещата, времето за готвене се удължава с ок. 35 – 40 min.