« Назад

Пържено пиле по южняшки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Пържено пиле по южняшки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min
Допълнителна информация:

без времето за престояване

1. Измий пилето, подсуши го и го нарежи на 6 – 8 части. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай със слънчогледовото олио, солта и соса Табаско. Оваляй в сместа парчетата пиле от всички страни и ги остави покрити на хладно за най -малко 2 h.

2. Смеси брашното с червения пипер и с 1 – 2 ч.л. сол и изсипи сместа в плитка чиния. Остави парчетата пиле да се отцедят и ги оваляй в панировката, като леко притискаш. Остави на хладно.

3. Загрей олиото във фритюрник или в голяма тенджера, докато по дръжката на потопена в него дървена готварска лъжица започнат да се изкачват мехурчета. Пускай парчетата пиле на порции в горещото олио и пържи според размера им за 12 – 20 min, докато станат хрупкави. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Съвет: Пърженото пиле си подхожда със салата Цезар.