« Назад

Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Измиваме пъстървата и я овкусяваме със сол и черен пипер. Печем я на грил или в грил тиган от двете страни до готовност.
Ментовия лимонет приготвяме, като изцеждаме сока от лимоните, смесваме го със маслиновото масло и ситно нарязаните листенца мента и разбъркваме добре.
 
В дълбок тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме под похлупак почистените зеленчуци, нарязания чесън и сушените домати. Малко преди да станат готови, добавяме маслото и прясната мащерка и разбъркваме, докато маслото се разтопи. Накрая подправяме със сол и черен пипер.

Как да сервираме:
Поднасяме изпечената пъстърва, полята с ментовия лимонет и гарнирана със задушените зеленчуци. Допълваме с чаша совиньон блан.