« Назад

Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

1. Обелваме тиквата, разрязваме я на две, отстраняваме семките и воднистата среда. Месестата част настъргваме не много фино. Почистваме зеления лук, обелваме джинджифила и ги накълцваме на ситно. Смесваме лука, джинджифила, тиквата, яйцата и брашното и овкусяваме със солта и канелата.

2. В малко количество сгорещено олио пържим една след друга 12 малки хрупкави палачинки по около 3 min от всяка страна. Оставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, а след това ги държим на топло.

3. Междувременно разбъркваме изварата с меда. Обелваме крушите, отстраняваме семките и ги нарязваме на фини кубчета. Разбъркваме с изварата и сервираме към палачинките.