« Назад

Палачинки с кайсии и ванилов сладолед

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Палачинки с кайсии и ванилов сладолед
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и престояване

1. Разбий яйцата и прясното мляко. Смеси брашното, захарта, ваниловата захар и солта и разбий с яйчено-млечната смес до гладкост. Остави да почине 20 min.

2. За пълнежа нарежи кайсиите на кубчета и ги кипни с бялото вино и 200 ml вода. Остави под капак да къкри ок. 6 min, докато плодовете омекнат. Ако е необходимо, добави още малко вода. Подслади с мед. Разбъркай нишестето в малко вода и сгъсти малко с него кайсиите.

3. Загрей малко масло в тиган с незалепващо покритие. Приготви в него от тестото една след друга 4 тънки палачинки – за 1 – 2 min от всяка страна. Напълни палачинките с кайсии и ги навий. Наръси отгоре пудра захар и сервирай с по една топка ванилов сладолед.

 

Съвет: Ако палачинките са предназначени за деца, замести виното и водата с прасковен нектар.

Продукти на фокус

*

Този артикул може да бъде изчерпан още в 1-вия ден на търговската акция. Възможно е някои от представените артикули да не са налични във всички разновидности и размери. Представените артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 кг. на клиент. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени в брошурата са в лева, с включен ДДС.