« Назад

Панакота с кисело мляко и чътни от праскови и бадеми

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Панакота с кисело мляко и чътни от праскови и бадеми
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за изцеждане и охлаждане

  1. Започваме с предварителното отцеждане на киселото мляко през марля или тензух за 20 – 30 min.
  2. Кипваме сметаната с пудрата захар, след което я отстраняваме, за да поизстине.  
  3. Активираме желатина в малко топла вода и го добавяме към сместа.
  4. Прибавяме изцеденото мляко към сметаната, докато е още топла, и разбъркваме добре.
  5. По желание прибавяме сладкарската боя и отново разбъркваме.
  6. Разпределяме сместа по равно в чашки или купички и оставяме в хладилник да стегне за 4 – 6 h.
  7. През това време нарязваме прасковите на кубчета и ги карамелизираме с кристалната захар. Добавяме бадемите, нарязани на ситно, и оставяме да изстине.
  8. Върху всяка стегнала панакота поставяме малко от чътнито и декорираме по желание с листенца мента.