« Назад

Пармиджана с патладжан и моцарела

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Пармиджана с патладжан и моцарела
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min
Допълнителна информация:

без времето за престой на осоления патладжан

  1. Разполовяваме патладжана през стъблото и по цялата дължина. Осоляваме и оставяме така за 30 min, за да изтече горчивото вещество.
  2. Измиваме добре с вода и поставяме в тавичка за печене.
  3. Овкусяваме със сол*, черен пипер и обилно с маслиново масло.
  4. Печем на 180°C за 30 min.
  5. Изваждаме и поставяме нарязания на кубчета домат върху всяко парче патладжан. Запичаме за 10 min.
  6. Поставяме настърганите моцарела и Грана Падано и допичаме до хрупкав загар на сирената.
  7. Пасираме босилека с малко маслиново масло, сол и пипер и заливаме при поднасяне.

*Трябва да се внимава, защото част от соления вкус от осоляването е останал. Сиренето „Грана Падано“ също е солено.