« Назад

Патешко бутче с печен сос и грах с шварцвалдска шунка

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Патешко бутче с печен сос и грах с шварцвалдска шунка
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

Овкусяваме бутчетата със сол и черен пипер и ги запечатваме от двете страни в сгорещено олио. Към тях прибавяме главите лук и чесън – разрязани на две, без да ги белим. Когато бутчетата хванат златист загар и от двете страни, добавяме маслото, след което доливаме бульона.  

Прехвърляме бутчетата заедно с течността в дълбока тава, покриваме я с фолио и печем 2 h в предварително загрята на 180° С фурна. Накрая махаме фолиото и запичаме бутчетата за 15 – 20 min да хванат загар.

След това прецеждаме соса от печенето и го пасираме заедно с печените лук и чесън.

В тиган загряваме 20 ml маслиново масло и задушаваме граха, след което добавяме шунката, нарязана на ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поднасяме го като гарнитура към патешките бутчета и поливаме с печения сос.

*Съвет: Домашен патешки или пилешки бульон може да приготвим, като сварим изрезки, кости или крилца от патица или пиле и оставим течността да се намали поне на половина.