« Назад

Патешко филе с пъстра гарнитура

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Патешко филе с пъстра гарнитура
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Измиваме и подсушаваме добре патицата. Отделяме внимателно филето и изрязваме кожата. Овкусяваме месото със сол и черен пипер. В тиган загряваме олиото и запържваме филето за 4 до 8 min от всяка страна в зависимост дали обичаме месото да е алангле, или предпочитаме по-изпечено.
Отделно нарязваме зелето на тънки ивици, броколите – на отделни цветчета, тиквата – на кубчета, а чери доматите – на полумесеци. Задушаваме ги за 10 min в 20 g масло и подправяме със сол и черен пипер.
В касерола загряваме меда, соевия сос и останалото масло и след като сместа кипне, отстраняваме от котлона и оставяме да се охлади за не повече от 1 минута. Поливаме филетата със соса и сервираме с гарнитура от задушените зеленчуци.