« Назад

Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Отделяме филетата на патицата и правим шахматни разрези с дълбочина 1 – 2 mm от страната на кожата. Така тя става хрупкава при готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме в тиган без мазнина първо от страната на кожата. Обръщаме и запържваме за 5 – 6 min от другата страна. Довършваме готвенето във фурна на 180°С за 10 – 15 min до постигане на желаната степен на опичане. Конфитюра правим, като отделяме филетата на портокала и грейпфрута от ципите и изстискаме останалата част от сока в купичка. Настъргваме кората на лимона и портокала за допълнителен вкус. Сока и плодовете изсипваме в тенджера и добавяме захарта и звездния анасон. Варим, докато се сгъсти, и сваляме от огъня.
Броколите задушаваме на пара. Смесваме маслиновото масло с изцедения лимонов сок, посоляваме и добавяме ситно нарязаната мента. С получения лимонет овкусяваме броколите.
Поднасяме патешкото магре с цитрусовея конфит и задушените броколи.