« Назад

Патица с портокалов сос, печена с тиква

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min
Допълнителна информация:

+ време за приготвяне

Овкусяваме патицата със сол и черен пипер, поставяме мащерката и дафиновия лист във вътрешността й. Слагаме я в подходяща тенджера, заливаме с вода и оставяме да се вари за около час и половина.

След като я извадим, я оставяме да се охлади в хладилник за около 1,5 h.

Прецеждаме бульона от варенето на патицата и към него прибавяме сметаната, и изцедения фреш от портокалите и лимона. Слагаме течността да ври в тенджера, докато се редуцира на половина.

В тава поставяме тиквата, нарязана на едри кубчета, и охладената патица, намазана с масло, доливаме от портокаловия сос и печем на 180 – 200° C градуса за 40 min.