« Назад

Патладжан с доматен сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(9)
Време
Трудност
9 Рейтинг
Патладжан с доматен сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на шайби с дебелина няколко милиметра. Посоляваме и ги поставяме в подходящ съд за двайсетина минути, за да отделят горчивия си сок.
През това време нарязваме лука на дребни кубчета, настъргваме морковите, накълцваме на ситно няколко скилидки чесън и ги задушаваме заедно в 50 ml предварително загрято олио.
След като омекнат, добавяме маслото, мащерката и настърганите домати. Подправяме със сол, черен пипер и захар. Оставяме соса да се редуцира на бавен огън, като разбъркваме често. След като се сгъсти достатъчно, го поръсваме обилно с магданоз.
Измиваме патладжаните и ги подсушаваме, след което ги изпържваме в загрятото олио. Когато са готови, ги изваждаме върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Как да сервираме
Подреждаме колелцата изпържен патладжан в чиния, върху тях слагаме от доматения сос и поръсваме с пресен магданоз и ситно нарязан чесън.