« Назад

Печен агнешки бут с розмарин и дроб сарма с мента

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

210 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Печен агнешки бут с розмарин и дроб сарма с мента
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 210 min

Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож.
В прорезите поставяме по една скилидка чесън и по стръкче мащерка и розмарин. Натриваме добре месото с червения пипер и овкусяваме със сол и черен пипер.
Нарязваме червения лук на едри парчета и го нареждаме на дъното на голяма тава. Поставяме агнешкото отгоре и доливаме бялото вино на дъното на тавата, след което покриваме с алуминиево фолио. Печем два часа – два часа и половина на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още един час без фолио, за да хване загар.
Междувременно сваряваме дреболиите, нарязани на кубчета, за около час в подсолена вода. След като ги извадим, ги отцеждаме. В тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме нарязания на кубчета лук и сварените дреболии. Добавяме ориза и го запържваме, докато стане кристален. Доливаме бульона, слагаме джоджена и овкусяваме със сол и черен пипер. След това прехвърляме в тава и печем около час, до готовност на ориза,  в предварително загрята на 180°С фурна.
Поднасяме агнешкото месо, гарнирано с дроб сарма, която поръсваме със ситно нарязана прясна мента.