Верига от любими рецепти
Печен ананас, глазиран с мед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

ананаси ананас1
мед мед100
звездовиден анасон звездовиден анасон1
бренди бренди
(или коняк)
50
ванилов сладолед ванилов сладолед
(по желание)
240

Печен ананас, глазиран с мед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(4)

Начин на приготвяне

Обелваме кората на ананаса и внимателно го почистваме, без да махаме листата му. Поставяме го върху хартия за печене и го намазваме обилно с мед от всички страни, слагаме звездния анасон и увиваме добре. За да запавим листата, ги увиваме с алуминиево фолио. Така печем около 15 - 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.След като извадим от фурната, отстраняваме хартията за печене и фолиото и поставяме ананаса в плато. Загряваме брендито на котлона и заливаме с него ананаса, след което фламбираме, като много внимаваме да не запалим ананаса в близост до завеси, килими, дрехи, покривки, салфетки и всичко, което може да се възпламени.

Как да сервираме:
Поднасяме ананаса, докато гори. Разрязваме го, след като изгасне, и по желание гарнираме топлите парчета с топка сладолед. Допълваме с плодов коктейл от сок ананас или праскова.