« Назад

Печена Аляска

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Печена Аляска
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min
Допълнителна информация:

без времето на престояване

1. Нареди бишкотите една до друга в правоъгълна тавичка. Остави вишните да се отцедят, а отделения сироп запази. Смеси 3 с.л. сироп с ликьора Амарето и напръскай с него бишкотите. Разпредели отгоре вишните и остави да почине за 30 min.

2. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с 30 g пудра захар до получаването на гъст и светъл крем. Разбий белтъците със солта на сняг и ги разбъркай внимателно отдолу нагоре заедно с жълтъчния крем.

3. Изсипи върху вишните цялото количество сладолед (предварително добре изстуден) и върху него – разбития целувчен крем, докато го покрие напълно. Наръси с останалата пудра захар и запечи отгоре във фурната за 1 – 2 min под предварително загрят на 250°C грил. Печи, докато целувченият крем стане златножълт. Сервирай веднага.

 

Съвети: Можеш да промениш рецептата, като например замениш бишкотите с Брауни и използваш друг вид сладолед.

Ако сладкишът ще се консумира от деца, замести ликьора Амарето със сиропа от вишни.