« Назад

Печени агнешки късове със сос Ромеско

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

210 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Печени агнешки късове със сос Ромеско
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 210 min

Доматите и чушките изпичаме във фурна и ги обелваме. В блендер поставяме чесъна, сушените чушки и лешниците. Пасираме ги до фино и добавяме хляба, предварително запържен в тиган само с маслиново масло. След това добавяме доматите, чушките и червения пипер и отново пасираме. Постепенно доливаме маслиновото масло и пасираме до получаването на еднородна смес.
Обезкостяваме месото и го нарязваме на парчета с големина около 5 х 5 cm. Подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в тиган с 50 ml загрято маслиново масло. След това добавяме нарязания на едро лук и виното, оставяме да изври и добавяме соса Ромеско и телешкия бульон. Покриваме съда и го прехвърляме във фурната, предварително загрята на 180°С. Печем два часа и половина.
Поднасяме ястието, поръсено с листа пресен босилек.