Верига от любими рецепти
Печени мумии с яйца (кренвирши в тесто с дип от горчица)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бутертесто бутертесто275 g g
виенски кренвирши виенски кренвирш5 бр. бр.
горчица горчица3 ч.л. ч.л.
майонеза майонеза60 g g
заквасена сметана заквасена сметана
(пълномаслена)
100 g g
къри къри1 щипки щипка
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар1 щипки щипка
куркума куркума
(по желание )
хартия за печене хартия за печене

Печени мумии с яйца (кренвирши в тесто с дип от горчица)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Нарязваме тестото на 10 ленти (ок. 3 cm широки). Нарязваме на две кренвиршите. Увиваме всяка половинка в тесто, като то трябва леко да се припокрива, а в единия край кренвиршът да се вижда малко за глава. Нареждаме увитите кренвирши на разстояние един от друг върху покрита с хартия за печене тава и намазваме леко тестото с вода. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 20 - 25 min, докато станат хрупкави.

2. Междувременно за дипа разбиваме 2 ч.л. горчица с майонезата и сметаната. Овкусяваме с къри, сол, черен пипер, малко захар и куркума, за да оцветим дипа жълт. Оставяме „мумиите“ да изстинат леко. С клечка за зъби или дръжка на лъжичка поставяме върху кренвиршите малки точки горчица като очи и сервираме с дипа.