« Назад

Печени мумии с яйца (кренвирши в тесто с дип от горчица)

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Печени мумии с яйца (кренвирши в тесто с дип от горчица)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Нарязваме тестото на 10 ленти (ок. 3 cm широки). Нарязваме на две кренвиршите. Увиваме всяка половинка в тесто, като то трябва леко да се припокрива, а в единия край кренвиршът да се вижда малко за глава. Нареждаме увитите кренвирши на разстояние един от друг върху покрита с хартия за печене тава и намазваме леко тестото с вода. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 20 – 25  min, докато станат хрупкави.

2. Междувременно за дипа разбиваме 2 ч.л. горчица с майонезата и сметаната. Овкусяваме с къри, сол, черен пипер, малко захар и куркума, за да оцветим дипа жълт. Оставяме „мумиите“ да изстинат леко. С клечка за зъби или дръжка на лъжичка поставяме върху кренвиршите малки точки горчица като очи и сервираме с дипа.