без времето за охлаждане
1. Нарязваме тестото на 10 ленти (ок. 3 cm широки). Нарязваме на две кренвиршите. Увиваме всяка половинка в тесто, като то трябва леко да се припокрива, а в единия край кренвиршът да се вижда малко за глава. Нареждаме увитите кренвирши на разстояние един от друг върху покрита с хартия за печене тава и намазваме леко тестото с вода. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 20 – 25 min, докато станат хрупкави.
2. Междувременно за дипа разбиваме 2 ч.л. горчица с майонезата и сметаната. Овкусяваме с къри, сол, черен пипер, малко захар и куркума, за да оцветим дипа жълт. Оставяме „мумиите“ да изстинат леко. С клечка за зъби или дръжка на лъжичка поставяме върху кренвиршите малки точки горчица като очи и сервираме с дипа.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
275 g бутертесто бутертесто 5 бр. виенски кренвирша виенски кренвирш 3 ч.л. горчица горчица 60 g майонеза майонеза 100 g пълномаслена заквасена сметана пълномаслена заквасена сметана 1 щипка къри къри сол сол черен пипер черен пипер 1 щипка захар захар куркума куркума