« Назад

Печено агнешко с дроб сарма

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

180 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 180 min

Овкусяваме агнешкото със сол и червен пипер и го намазваме обилно с половината масло. Нарязваме моркова и една глава лук и ги слагаме в тава заедно с бирата и зеленчуковия бульон. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна, като в последните 15 min от печенето махаме фолиото, за да хване коричка.
Междувременно за около час сваряваме дроба и бъбрека във вода. Затопляме малко масло в тиган и постепенно прибавяме другата, ситно нарязана глава лук, гъбите на полумесеци, нарязаните на кубчета дроб и бъбрек и най-накрая – наситнения пресен лук. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и щом се задушат, прибавяме ориза, като наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3.
Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем на 200°С до готовност на ориза.

Как да сервираме
Поднасяме агнешкото с дроб сармата, със стрък пресен чесън и чери домат за украса. Допълваме с каберне совиньон.