« Назад

Печено пиле с чушки и чесън

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Печено пиле с чушки и чесън
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

1. Отстраняваме външната обелка на чесновата глава, като я оставяме цяла. Измиваме и подсушаваме пилето и слагаме във вътрешността му чесъна.

2. Разбъркваме добре маслиновото масло с червения пипер, солта и черния пипер, разбъркваме и натриваме със сместа пилето от външната страна.

3. Поставяме го с гърдите надолу в тава и печем 30 min в предварително загрята на 200° C фурна.

4. През това време обелваме лука и го нарязваме на полукръгчета. Измиваме чушките, отстраняваме им семките и ги нарязваме на широки ивици.

5. След трийсетата минута обръщаме пилето и разпределяме около него лука и чушките, овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката и поливаме с шерито. Печем още 40 – 45 min, като многократно го заливаме с мазнината от печеното и разбъркваме зеленчуците.

6. След като извадим пилето от фурната, го оставяме да почине за кратко. Накъсваме месото на парчета и го поднасяме със зеленчуците.

Съвет: Ястието може да бъде поднесено с прясно изпечена багета.