Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цяло пиле цяло пиле | 1 | |
чушки
чушка (различни на цвят) | 600 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 1 глави глава | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | |
шери шери | 40 ml ml | |
сладък червен пипер сладък червен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
сушена мащерка сушена мащерка | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечено пиле с чушки и чесън
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Отстраняваме външната обелка на чесновата глава, като я оставяме цяла. Измиваме и подсушаваме пилето и слагаме във вътрешността му чесъна.
2. Разбъркваме добре маслиновото масло с червения пипер, солта и черния пипер, разбъркваме и натриваме със сместа пилето от външната страна.
3. Поставяме го с гърдите надолу в тава и печем 30 min в предварително загрята на 200° C фурна.
4. През това време обелваме лука и го нарязваме на полукръгчета. Измиваме чушките, отстраняваме им семките и ги нарязваме на широки ивици.
5. След трийсетата минута обръщаме пилето и разпределяме около него лука и чушките, овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката и поливаме с шерито. Печем още 40 - 45 min, като многократно го заливаме с мазнината от печеното и разбъркваме зеленчуците.
6. След като извадим пилето от фурната, го оставяме да почине за кратко. Накъсваме месото на парчета и го поднасяме със зеленчуците.
Съвет: Ястието може да бъде поднесено с прясно изпечена багета.