« Назад

Печено заешко с ориз и зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Печено заешко с ориз и зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Измиваме и подсушаваме добре заека. Режем го на порции и овкусяваме със сол, черен пипер и масло. Слагаме месото в подходяща тава, наливаме бирата и 300 ml бульон. Печем един час и двайсет минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно приготвяме гарнитурата. Нарязваме моркова и домата на кубчета, а лука – на ситно, и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом се задушат, добавяме спанака. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Накрая добавяме ориза и доливаме 500 ml бульон. Готвим, като разбъркваме начесто, докато оризът омекне.

Как да сервираме
Поднасяме печеното заешко върху канапе от ориз и зеленчуци. За пълна наслада го допълваме с чаша тъмно розе.