« Назад

Пица с круши, Рокфор и рукола

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

55 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пица с круши, Рокфор и рукола
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 55 min

1. Разгъваме тестото за пица. Отделяме блатовете от хартията за печене и ги разточваме върху малко брашно до размера на тава (ок. 40x35 cm). Поставяме ги в две покрити с хартия за печене тави.
2. Почистваме, измиваме и изсушаваме руколата и накълцваме на едро 50 g от нея. Разбъркваме я с крема фреш и овкусяваме със солта и черния пипер. Намазваме крема върху блатовете.
3. Обелваме крушите, разделяме ги на четири, отстраняваме семките и ги нарязваме на резени. Запържваме ги в сгорещено масло за ок. 1 min от всяка страна. Разпределяме ги върху пиците. Натрошаваме сиренето Рокфор и го наръсваме равномерно върху пиците. Печем пиците една след друга в предварително загрята на 220°C фурна 12 – 15 min. Преди сервиране ги наръсваме с останалата рукола.