Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
багети багета | 1 бр. бр. | |
скир скир | 400 g g | |
червени чушки червена чушка | 2 бр. бр. | |
орехи
орех (сурови) | 100 g g | |
лют червен пипер лют червен пипер | 1 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
босилек босилек | 5 - 6 листа лист | |
маслиново масло маслиново масло | 3 - 4 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПикантна разядка със скир, печени чушки и орехи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изпичаме чушките, белим ги и ги овкусяваме със сол, след което ги нарязваме на малки парченца и ги смесете със маслиновото масло и накълцания чесън. Оставяме ги да се мариноват в хладилник за поне 2 h.
След това към изпечените чушки добавяме скира и разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Орехите печем във фурна, поръсени със сол, червен и черен пипер. Когато са готови, ги режем на ситно и ги добавяме при скира и печените чушки заедно с нарязаните листа пресен босилек.
Нарязваме франзелата на тънки филийки, намазваме ги с малко маслиново масло и ги запичаме за няколко минути в предварително загрята на 180˚ С фурна.
Поднасяме пикантната разядка върху препечените филийки.