Верига от любими рецепти
Пикантна разядка със скир, печени чушки и орехи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

багети багета1 бр. бр.
скир скир400 g g
червени чушки червена чушка2 бр. бр.
орехи орех
(сурови)
100 g g
лют червен пипер лют червен пипер1 с.л. с.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
босилек босилек5 - 6 листа лист
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пикантна разядка със скир, печени чушки и орехи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(149)

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките, белим ги и ги овкусяваме със сол, след което ги нарязваме на малки парченца и ги смесете със маслиновото масло и накълцания чесън. Оставяме ги да се мариноват в хладилник за поне 2 h.

След това към изпечените чушки добавяме скира и разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Орехите печем във фурна, поръсени със сол, червен и черен пипер. Когато са готови, ги режем на ситно и ги добавяме при скира и печените чушки заедно с нарязаните листа пресен босилек.

Нарязваме франзелата на тънки филийки, намазваме ги с малко маслиново масло и ги запичаме за няколко минути в предварително загрята на 180˚ С фурна.

Поднасяме пикантната разядка върху препечените филийки.