Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешка кавърма с маслен ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе, овкусяваме го със сол и черен пипер и го задушаваме в тенджера в загрятото олио. Прибавяме чесъна и праз лука, нарязани на полумесеци, и задушаваме, докато омекнат. След това слагаме нарязаните на кубчета (или настъргани) домати, дафиновия лист, половината от чубрицата и пилешкия бульон. Готвим на среден огън около 20 - 30 минути.
През това време сваряваме ориза във вода в съотношение 1:3 и го отцеждаме. Овкусяваме го с масло, сол, черен пипер и останалата чубрица и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Поднасяме пилешката кавърма със соса от готвенето, гарнирана с масления ориз. Комбинираме стъмно розе.