Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салатата:
дижонска горчица дижонска горчица | 100 g g | |
зелена салата зелена салата | 2 | |
жълти чушки жълта чушка | 1 | |
червени чушки червена чушка | 1 | |
зелени чушки зелена чушка | 1 | |
домати домат | 1 | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 50 ml ml | |
ябълков оцет ябълков оцет | 30 ml ml | |
маслиново масло маслиново масло | 150 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешки дробчета сотирани с ябълка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме дробчетата под течаща студена вода и ги оставяме добре да се отцедят. Нарязваме лука на кубчета, а обелените ябълки - на средно тънки резенчета. Загряваме олиото на силен огън и слагаме дробчетата да се пържат, като ги подправяме със сол и черен пипер. След като се запечатат, прибавяме лука заедно с маслото, накълцания чесън, джоджена и бульона.
Когато бульонът в тигана поизври, слагаме и ябълките в тигана и ги задушаваме, докато омекнат и станат тъмнозлатисти. След това сваляме сотираните дробчета от котлона.
В блендер слагаме горчицата, добавяме бульона, маслиновото масло, ябълковия оцет, сол и черен пипер и разбиваме. В дълбока купа накъсваме измитата зелена салата, прибавяме нарязаните на жулиени чушки и заливаме зеленчуците с готовия сос, след което разбъркваме добре.
Как да сервираме
Поднасяме ястието в дълбока чиния, като върху салатата нареждаме сотираните дробчета, аотстрани украсяваме с резенчета домат.