« Назад

Пилешки дробчета сотирани с ябълка

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Пилешки дробчета сотирани с ябълка
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Измиваме дробчетата под течаща студена вода и ги оставяме добре да се отцедят.
Нарязваме лука на кубчета, а обелените ябълки – на средно тънки резенчета.
Загряваме олиото на силен огън и слагаме дробчетата да се пържат, като ги подправяме със сол и черен пипер. След като се запечатат, прибавяме лука заедно с маслото, накълцания чесън, джоджена и бульона.
Когато бульонът в тигана поизври, слагаме и ябълките в тигана и ги задушаваме, докато омекнат и станат тъмнозлатисти. След това сваляме сотираните дробчета от котлона.
В блендер слагаме горчицата, добавяме бульона, маслиновото масло, ябълковия оцет, сол и черен пипер и разбиваме. В дълбока купа накъсваме измитата зелена салата, прибавяме нарязаните на жулиени чушки и заливаме зеленчуците с готовия сос, след което разбъркваме добре.

Как да сервираме
Поднасяме ястието в дълбока чиния, като върху салатата нареждаме сотираните дробчета, а отстрани украсяваме с резенчета домат.