« Назад

Плодова овесена каша

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Плодова овесена каша
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min
Допълнителна информация:

плюс охлаждане

1. Измий добре ябълките, обели ги и ги нарежи на малки кубчета. Залей ги с вода, докато ги покрие. Вари ги 5 min или до пълното им сваряване и ги остави да се охладят. Може да отделиш една порция, а останалото количество да прибереш във фризера.

2. Вари овесената каша в малко вода за 1 min с разбъркване. Остави да кисне в продължение на 10 – 15 min, за да набъбнат овесените ядки. Прибави адаптираното мляко и маслото.

 

Съвет:
Вместо ябълки може да използваш и други плодове като круши, манго, сливи и пъпеш. Няма нужда да вариш меките плодове като манго или пъпеш – те могат да се консумират сурови.