« Назад

Плодови шишчета с дип от джинджифил и йогурт

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Плодови шишчета с дип от джинджифил и йогурт
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и изстудяване

1. Обели джинджифила и го нарежи на тънки шайби. Кипни захарта с 50 ml сок от лимон и 2 с.л. вода и остави да ври 2 min. Добави джинджифила, вари още 1 – 2 min и свали сиропа от огъня. Остави го да изстине и го дръж една нощ на хладно.

2. Почисти и измий ягодите, черешите, кайсиите и сините сливи. Отстрани костилките на черешите. Раздели кайсиите и сините сливи на четири и отстрани костилките. Изрежи кората на пъпеша, отстрани семките и го нарежи на парчета. Набоди плодовете на 8 шишчета, като ги редуваш и между тях поставяш листенца босилек, наръси ги с останалия сок от лимон и ги остави на хладно.

 

3. Прецеди джинджифиловия сироп през сито и го разбъркай с йогурта. Разпредели дипа в 4 малки купички и сервирай с изстудените шишчета.