без времето за охлаждане и изстудяване
1. Обели джинджифила и го нарежи на тънки шайби. Кипни захарта с 50 ml сок от лимон и 2 с.л. вода и остави да ври 2 min. Добави джинджифила, вари още 1 – 2 min и свали сиропа от огъня. Остави го да изстине и го дръж една нощ на хладно.
2. Почисти и измий ягодите, черешите, кайсиите и сините сливи. Отстрани костилките на черешите. Раздели кайсиите и сините сливи на четири и отстрани костилките. Изрежи кората на пъпеша, отстрани семките и го нарежи на парчета. Набоди плодовете на 8 шишчета, като ги редуваш и между тях поставяш листенца босилек, наръси ги с останалия сок от лимон и ги остави на хладно.
3. Прецеди джинджифиловия сироп през сито и го разбъркай с йогурта. Разпредели дипа в 4 малки купички и сервирай с изстудените шишчета.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
40 g корен от джинджифил корен от джинджифил 75 g захар захар 70 ml сок от лимон сок от лимон 200 g ягоди ягода 150 g череши череша 2 кайсии кайсия 2 сини сливи синя слива 150 g пъпеши пъпеш 3 стръка босилек босилек 300 g натурален йогурт натурален йогурт Добави в списъка за пазаруване