« Назад

Правоъгълен кекс

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Правоъгълен кекс
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Натроши шоколада на малки парчета и го разтопи на гореща водна баня. Свали го от котлона и го остави да изстине. Разбий на крем маслото, 200 g захар, солта и ваниловата захар.

2. Добави яйцата едно по едно към крема и разбий добре. Смеси брашното и бакпулвера, прибави и тях и разбъркай за кратко.

3. Извади ⅓ от тестото и го разбъркай с кокосовите стърготини и 2 – 3 с.л. прясно мляко. 4. Към другите ⅔ от тестото добави течния шоколад, какаото, 50 g захар и останалото прясно мляко. Разбъркай го и го изсипи в намазнена правоъгълна форма за кекс с дължина 30 cm.

5. Направи улей с лъжица по дължината на шоколадовото тесто и разпредели отгоре центрирано кокосовото. Печи кекса 50 – 60 min в предварително загрята на 180° C фурна. При нужда към края на печенето покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее прекалено много отгоре. Остави кекса да изстине и го извади от формата.