« Назад

Пролетен агнешки гювеч със зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

300 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Пролетен агнешки гювеч със зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 300 min

Обезкостяваме агнешкото и го нарязваме на големи парчета, като отстраняваме повечето от лойта на месото, за да не става ястието прекалено мазно. Сваряваме костите в подсолена вода за 1 h.

Поставяме сварените кости на дъното на глинен или подходящ за печене съд с капак.

Отгоре подреждаме нарязаните на едро зеленчуци и късовете месо, като овкусяваме със сол, червен и черен пипер. Главите чесън поставяме без да белим скилидките, за да се задушат и да получим чеснов пастет.

Добавяме виното и бульона. Затваряме с капака и запечатваме с тесто или алуминиево фолио.

Поставяме глинения съд в студена фурна, включваме на 180° C и печем около 3,5 – 4 h.