Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
прясно мляко прясно мляко | 500 ml ml | |
захар захар | 75 g g | |
сол сол | 1 щипки щипка | |
грис грис | 75 g g | |
яйца яйца | 1 | |
вишни
вишни (без костилки) | 1 буркана буркан | |
нишесте нишесте | 1 ч.л. ч.л. | |
готварска сметана готварска сметана | 200 g g | |
ванилова пръчка
ванилова пръчка ( сърцевината) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПудинг с грис, горещи вишни и ванилова сметана
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Свари прясното мляко с 60 g захар и със солта. Наръси гриса и вари при непрекъснато бъркане 2 min. Свали от котлона.
Раздели белтъка и жълтъка на яйцето. Разбий белтъка на сняг. Разбий жълтъка и го разбъркай с пудинга. После добави белтъка на сняг, като бъркаш с движения отдолу нагоре.
Изсипи пудинга в студена изплакната форма (с обем ок. 700 ml) и остави да изстине. После постави формата за 1 - 2 h на хладно.
Изсипи вишните през сито над съд, така че да събереш сока. Свари 150 ml от сока. Разбъркай нишестето с малко вода, добави го към сока и остави да кипне при непрекъснато бъркане. Добави вишните и ги остави да се загреят вътре.
Разбий сметаната с останалата захар и сърцевината на ваниловата пръчица, докато станат твърд крем. Извади пудинга от формата и гарнирай с вишните и ваниловата сметана.