« Назад

Пуйка, пълнена с ориз и стафиди

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

240 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Пуйка, пълнена с ориз и стафиди
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 240 min

Загряваме олиото и в него задушаваме нарязания на кубчета лук. Добавяме измития ориз и задушаваме до златисто, след което доливаме водата или зеленчуковия бульон. След като оризът набъбне, добавяме стафидите и овкусяваме със сол, мащерка, черен и червен пипер. Разбърк ваме добре и сваляме от котлона.
Овкусяваме пуйката със сол отвън и от вътре и я намазваме обилно с масло и червен пипер. Пълним я с готовата смес, след което я покриваме отвън с тънко нарязаните слайсове бекон, като ги притискаме, за да залепнат добре върху нея. Поставяме я в подходяща тава и наливаме около 1,5 l студена вода. Покриваме с фолио и печем около 3 часа в загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото, увеличаваме температурата на 220°С и допичаме, докато хване златиста коричка.
Поднасяме пуйката, разрязана на порции, и гарнираме с плънката от ориз и стафиди.