Верига от любими рецепти
Пунш с ягоди и рози

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ягоди ягода1 kg kg
бяло вино бяло вино
(сухо)
750 ml ml
пудра захар пудра захар100 g g
розова вода розова вода2 - 3 с.л. с.л.
шампанско шампанско1 l l

Пунш с ягоди и рози

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий ягодите и ги раздели на две или на четири в зависимост от големината им. Смеси бялото вино с пудрата захар и 2 с.л. розова вода и бъркай, докато захарта се разтопи. Добави ягодите и остави на хладно за най-малко 4 h (или за цяла нощ).

2. При нужда подслади още малко ягодовата смес с розова вода. Изсипи сместа в съд за пунш и залей с добре изстуденото шампанско.

3. Прочисти розите и ги накъсай на листенца. При сервиране добави листенцата в пунша.