« Назад

Пюре от леща с чипс от моркови

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Пюре от леща с чипс от моркови
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Сваряваме лещата в подсолена вода до пълна готовност, след което я отцеждаме.
 
В дълбок съд загряваме 50 мл маслиново масло и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън, добавяме пресните подправки и щом омекнат, прибавяме сварената леща, овкусяваме със сол и черен пипер и задушаваме за няколко минути. След това пасираме до получаването на еднородна смес и оставяме да изстине.
Междувременно почистваме морковите и ги нарязваме на много тънки лентички – най-лесно ще бъде, ако използваме белачка за картофи. Нареждаме ги в тава върху хартия за печене. Овкусяваме със сол и черен пипер, поливаме с малко маслиново масло и печем десетина минути в предварително загрята на 180°С фурна, докато станат хрупкави.

Как да сервираме:
Поднасяме пюрето в купичка като дип за морковения чипс. Ястието се допълва отлично с добре охладено светло розе.