« Назад

Рагу от свински врат с ябълки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Рагу от свински врат с ябълки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

Нарязваме свинския врат на малки кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и го пържим до златисто в 30 ml загрято олио. След като е готов, го изваждаме и в същия тиган загряваме още 30 ml олио и слагаме нарязаната на ситно глава лук. Щом омекне, добавяме ябълката, предварително обелена  и нарязана на малки кубчета. Изчакваме да се задуши и доливаме 50 ml бульон. Когато ябълката хване златист загар, връщаме месото в тигана, добавяме доматите с още малко бульон, след което слагаме мащерката и наситнения чесън. Оставяме ястието да покъкри десетина минути.
Измиваме ориза и го запържваме в 20 ml загрято олио до златисто, после добавяме ½ глава наситнен лук, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и масло.
Поднасяме свинското рагу с гарнитура от ориз и поръсваме с пресен магданоз.