« Назад

Раклет със сметанов праз и бекон

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Раклет със сметанов праз и бекон
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. Почисти и измий праза, нарежи го на едри пръстени и го задуши в сгорещено масло, докато стане стъклен. Загаси го с виното и го остави да къкри 2 min.

2. Добави сметаната, овкуси със солта и черния пипер и готви ок. 10 min до омекване, ако е необходимо, долей малко вода. Овкуси със сол и черен пипер.

3. Нарежи бекона на ивици. Отстрани кората на сиренето Раклет и нарежи и него на ивици. Разпредели бекона и сметановия праз в тавичките на раклет грила, покрий със сиренето Раклет и печи, докато то се разтопи. Сервирай с отцедени кисели краставички.

 

Съвет: Към ястието подхожда квасен хляб.