« Назад

Рибай стек с медено-горчичен винегрет

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Рибай стек с медено-горчичен винегрет
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min

1. Мариновай стековете в смес от 2 стръка мащерка, 2 стръка розмарин, 1 скилидка чесън, 30 ml бърбън, 30 ml маслиново масло, сол и черен пипер
2. За по-лесно и удобно, може да мариноваш месото в найлонови торбички с цип (т.нар. зип лок торбички). Или да използваш купа, която да покриеш с капак или стреч фолио
3. Остави маринованите стекове поне за 2 h в хладилник, а най-добре е да престоят така и цяла нощ
4. Извади месото от хладилника поне 30 min преди готвене, за да е на стайна температура
5. В силно нагорещен тиган с малко маслиново масло запечатай месото от двете страни до желаната степен на изпичане
6. На финала постави по 1 стрък мащерка и розмарин, както и маслото, и поливай стековете с разтопената мазнина
7. След като извадиш стековете от тигана, ги остави да „починат“ поне 10 min
8. В купа смеси горчицата и меда, сока и настърганата кора от лайма, нарязания коринадър и сол на вкус
9. Разбъркай и започни да наливаш маслиновото масло на тънка струя, като едновременно с това разбъркваш динамично
10. След това накъсай салатите в същата купа и разбъркай добре с дресинга
11. Поднеси салатата като гарнитура към стека