« Назад

Рибай стек с винен сос и ризото с гъби

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Рибай стек с винен сос и ризото с гъби
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Овкусяваме стека със сол и пипер и го запечатваме на много нагорещен тиган за по 2-3 min от всяка страна за степен на изпичане мидиъм. Завършваме с ½ от маслото и прясната мащерка. Оставяме го да почине.
В същия тиган задушаваме лука, нарязан на ситно, добавяме червеното вино и оставяме да се редуцира. Доливаме бульона и оставяме да се редуцира отново. Овкусяваме със сол и пипер.
Запържваме гъбите в маслиново масло. Добавяме ориза и също го пържим, докато стане леко кристален. След това наливаме зеленчуковия бульон, докато оризът омекне, като бъркаме постоянно. На финала завършваме с масло, пармезан, сол и пипер.