« Назад

Рибник в тесто

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Рибник в тесто
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Почистваме шарана и го овкусяваме с черен, бял, зелен пипер, сол и сока от лимона. Оставяме го за около 30 min да се маринова.

Обелваме и нарязваме стария и пресния лук на дребно, след което ги задушаваме с малко олио. Към тях добавяме нарязаните на ситно гъби. След около 5 min прибавяме ориза и овкусяваме със сол и пресните подправки. Доливаме бульон и готвим до полуготовност за 15 – 20 min. Накрая слагаме ситно нарязания домат, орехите и сухата чушка. 

С готовата плънка пълним шарана и го завързваме.

Пресяваме брашното, правим кладенче, слагаме яйцето, солта, оцета и омесваме тесто. Оставяме го малко да престои и го оформяме на тънък лист. Увиваме с него шарана.  

Поставяме рибата в подходяща тава, намазана с олио. Мажем тестото с жълтък и печем на 180° С за 40 – 50 min.