« Назад

Руло с кайма по сицилиански

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Руло с кайма по сицилиански
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

В тиган загряваме маслиново масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и след като се запържи, слагаме облените и нарязани на кубчета домати, скилидка чесън, босилек, 20 ml бульон, щипка захар, сол и черен пипер. Когато съставките се запържат равномерно и течността се редуцира, добавяме 20 g настъргана скаморца и сваляме от огъня.
Разточваме бутер тестото и поставяме равномерно плънка от едната страна. Навиваме рулото и го слагаме в намазнена тавичка. Отгоре намазваме с разбития жълтък. Печем около 40 min в предварително загрята на 180°С фурна. Към края на печенето настъргваме отгоре скаморца и го запичаме още 5 min.
Соса приготвяме в тиган, като затопляме маслото, добавяме 40 ml бульон, останалата скаморца, горгонзола, и грана падано, предварително настъргани, сол, черен пипер и накълцан чесън. Когато съставките се разтопят, доливаме сметаната. Продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. След това го прецеждаме и го връщаме на котлона, за да се редуцира още малко.
Изчакваме рулото леко да изстине, нарязваме го на порции и го поднасяме, гарнирано със соса и украсено с рукола и грана падано.