« Назад

Шаран темпура и хрупкави моркови с терияки сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Шаран темпура и хрупкави моркови с терияки сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Обезкостяваме шарана, филетираме го и отстраняваме кожата му.  Това става най-лесно като направим разрез с нож по дължината на гръбначната кост на рибата първо от едната страна на гръбнака, послед от другата. Костите, опашката и главата ги изхвърляме.

Филетата овкусяваме леко и със сол и черен пипер. Нарязваме шарана на парчета с големина около 1 – 1, 5 cm.

В ледената вода разбиваме яйцата и добавяме пресятите сухи съставки заедно. Разбъркваме,  докато всичко се смеси и получим текстура, малко по-гъста от тесто за палачинки.

Овалваме рибните филета в брашно. Загряваме олиото и потапяме всяко парче в темпурата, след  тестото пържим до златисто.

Морковите нарязваме на много тънки лентички с помощта на белачка за зеленчуци. След това ги потапяме в темпурата и ги пържим до златисто, като е важно да не поставяме много наведнъж, а да ги пържим на малки части.

За соса смесваме всичко без нишестето и малко от водата в малка тенджера и оставяме да заври. Разтваряме нишестето в останалата вода и го добавяме. Оставяме соса да се сгъсти и го поднасяме към рибата и морковите.