« Назад

Шоколадово гато

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Шоколадово гато
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min

Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси – кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите.
Започваме с кафявата смес, като в дълбока купа смесваме всички необходими за нея продукти без кувертюра и разбиваме енергично до получаването на еднородна смес. Накрая прибавяме и кувертюра, който предварително сме разтопили на водна баня, и разбъркваме добре.
Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло. Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да ги редуваме до края.
Печем шоколадовото гато за 6 – 7 min в предварително загрята на 220°С фурна.

Как да сервираме
След изпичането изваждаме шоколадовото гато, обръщаме го в чиния и го поднасяме горещо, гарнирано с топка сладолед и украсено с ягода.