« Назад

Шведска студена боровинкова супа с цедено кисело мляко

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Шведска студена боровинкова супа с цедено кисело мляко
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и изстудяване

1. Измиваме боровинките, отцеждаме ги и оставяме 150 g от тях на хладно. Обелваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на малки кубчета. Кипваме в 250 ml вода останалите боровинки, канелената пръчка и 50 g захар. Варим около 5 min под капак до омекване. Вадим канелената пръчка, пасираме плодовете и кипваме още веднъж.

2. Разбъркваме нишестето в малко студена вода и с него сгъстяваме супата, а при нужда овкусяваме с още малко захар. Оставяме супата да изстине и след това я държим на хладно.

3. Разбиваме цеденото мляко на гладък крем, като по желание може да го подсладим с малко пудра захар. Разпределяме студената супа в купички, отгоре гарнираме с по 1 – 2 с.л. мляко и наръсваме пресни боровинки.

Съвет: Може да заменим пресните със замразени боровинки.