« Назад

Салата Цезар

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Салата Цезар
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. Смеси жълтъка, сока от лимон и соса Уорчестър в купа за разбиване. Остави филетата от сардина да се отцедят и ги прибави в сместа. Обели 1 скилидка чесън, пресовай я и прибави и нея. Пасирай фино. Сипвай малко по малко 80 ml маслиново масло, като продължаваш да разбиваш с пасатора, докато дресингът стане на крем и се сгъсти. Подправи със солта, черния пипер и захарта.

2. Почисти марулята, накъсай я, измий я и я изсуши в центрофуга за салати. Нарежи пармезана на тънки шайби. Отстрани корите на филиите за тостер и ги нарежи на кубчета.

3. Обели останалите скилидки чесън и ги нарежи на фини шайбички. Запържи ги кратко в останалото сгорещено маслиново масло и ги извади. Изпържи кубчетата хляб в горещото маслиново масло, като ги обръщаш от всички страни, и ги смеси с чесновите шайбички.

4. Смеси салата с дресинга и крутоните и гарнирай с пармезана.