« Назад

Салата „Цезар“

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(10)
Време
Трудност
10 Рейтинг
Салата „Цезар“
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Сваряваме яйцата и ги разрязваме на четвъртинки. Соса приготвяме, като поставяме всички необходими за него продукти в блендер и разбиваме.
Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер и в загрятото олио го запържваме от двете страни до златисто. Преди да го извадим, добавяме в тигана маслото и мащерката и обливаме месото с разтопената мазнина, за да се овкуси добре. След това го изваждаме и го нарязваме на жулиени.
Крутоните приготвяме, като отстраняваме кората от филийките хляб и сърцевината им нарязваме на кубчета. Обелваме чесъна и го пресоваме, разбъркваме го с малко маслиново масло, за да се получи паста. Нарязания на кубчета хляб объркваме с чесновата паста и леко го запържваме в тиган с малко олио.

Как да сервираме

Накъсваме салатата на едри парчета, поливаме я със соса и объркваме добре. Настъргваме „Грана Падано“-то и отгоре подреждаме пилешките филенца, яйцата и крутоните. За напитка избираме между шардоне и ризлинг.