« Назад

Салата с червен боб и авокадо

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Салата с червен боб и авокадо
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min
Допълнителна информация:

без времето за престояване

1. Изсипи боба в цедка, изплакни го и го остави добре да се отцеди. Отцеди и царевицата. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Нарежи на четвъртинки чери доматите. Смеси всичко.

2. Обели авокадото, отстрани костилката и го нарежи на кубчета. Смеси го с 1 с. л. сок от лайм, сипи го в салатата и я разбъркай много внимателно.

3. Отстрани семките на лютата чушка и я накълцай на ситно. Разбъркай я с маслиновото масло, 1 с. л. сок от лайм, кленовия сироп, ако е необходимо, сол, и овкуси с още малко сок от лайм. Прибави всичко към салатата и я разбъркай добре. После я остави покрита за най-малко 30 min, за да се смесят ароматите.

4. Измий кориандъра, изтръскай водата, накъсай листенцата и ги наситни. Наръси ги върху салатата, овкуси я и я поднеси.

 

Съвет: В Южна Америка често се използва черен боб. Ако искаш да смениш червения, накисни 100 g зърна от черен боб през нощта и на следващия ден ги вари 1 ½ – 2 h в прясна вода, докато омекнат. След като бобът изстине, го посоли леко и го добави към салатата, както е описано по-горе.