Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата с червен боб и авокадо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Изсипи боба в цедка, изплакни го и го остави добре да се отцеди. Отцеди и царевицата. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Нарежи на четвъртинки чери доматите. Смеси всичко.
2. Обели авокадото, отстрани костилката и го нарежи на кубчета. Смеси го с 1 с. л. сок от лайм, сипи го в салатата и я разбъркай много внимателно.
3. Отстрани семките на лютата чушка и я накълцай на ситно. Разбъркай я с маслиновото масло, 1 с. л. сок от лайм, кленовия сироп, ако е необходимо, сол, и овкуси с още малко сок от лайм. Прибави всичко към салатата и я разбъркай добре. После я остави покрита за най-малко 30 min, за да се смесят ароматите.
4. Измий кориандъра, изтръскай водата, накъсай листенцата и ги наситни. Наръси ги върху салатата, овкуси я и я поднеси.
Съвет: В Южна Америка често се използва черен боб. Ако искаш да смениш червения, накисни 100 g зърна от черен боб през нощта и на следващия ден ги вари 1 ½ - 2 h в прясна вода, докато омекнат. След като бобът изстине, го посоли леко и го добави към салатата, както е описано по-горе.