« Назад

Сандвич със запечено сирене и мармалад от червени чушки и салата със спанак

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(11)
Време
Трудност
11 Рейтинг
Сандвич със запечено сирене и мармалад от червени чушки и салата със спанак
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Изпичаме крушата във фурна, а чушките – на тиган или в чушкопек. За да спестим време, това може да направим от предишната вечер.

Сутринта запичаме сиренето от двете страни в тиган, поставено върху хартия за печене.

Изпечените и обелени чушки нарязваме на кубчета и ги задушаваме в загрятото маслиново масло. Добавяме меда и разбъркваме, докато се сгъсти и чушките се карамелизират, след което добавяме няколко капки балсамов оцет – те ще придадат свежест на мармалада.

Когато мармаладът изстине, намазваме с него филиите и поставяме отгоре печеното сирене.

За салатата смесваме почистения и измит спанак с няколко резена круша и орехите. Салатата е вкусна и без допълнително овкусяване.